Kdo sem?

Vsakič znova se udeležim “stream” meditacije, ki jo gostita Deepak Chopra in Oprah Winfrey. To je 21 dnevni cikel meditacij, ki s svojim namenom odpira v posamezniku možnost napredka. Ne glede na to, kje sem zdaj, meditiram že res veliko let in se vedno znova razveselim te izkušnje, ki jo ponujata.

Danes je prvi dan novega cikla in naslov meditacije se je glasil: “Kdo sem?” Prvič se mi je zgodilo, da sem si postavila to vprašanje in me je preplavil ogromen val energije in dobrih vibracij. Ugotovila sem, da si ljudje vse prej, kot bi sebi razjasnili kdo so, nadenejo maske, ki predstavljajo njihove vloge v življenju. Na primer – mama, oče, delavec, direktor, partner, otrok itd. 

Ko sta nas, ki se udejstvujemo v teh meditacijah, izzvala, da se vprašamo kdo smo in da tiho poslušamo odgovor, pa da spet vprašamo in poslušamo, sem prvič slišala sebe povedati Kdo Sem. Iskreno, bila sem presenečena, saj sem res pričakovala, da bom slišala svoje nazive, svoj napredek, vloge, ki jih igram ali nosim. Pa ni bilo to. Slišala sem svojo resnico – to, kar dejansko sem. To, kar je moja duša in njen namen. 

“Sem Barbara. Sem nasmejana, svojeglava in iskriva oseba. Sem pozitivna in iskrena. Trdno odločena. Sem svobodomiselna. Sem topla, čustvena in čutna oseba. Imam svoje sposobnosti. Vidim, slišim in čutim stvari, ki jih večina ljudi ne ali pa se tega boji. Sem intuitivna in posebna. Sem polna energije in zavestna. Sem tukaj in zdaj. Jaz sem Barbara.”

WOW!

Zadnja leta se komurkoli predstavim s svojim imenom in ne govorim kaj delam v življenju. Za ljudi, ki me obkrožajo nisem pisateljica, kolumnistka, ustvarjalka ali bioenergetik. Sem Barbara z vsemi lastnostmi, ki jih imam in namenom, s katerim sem tukaj. In, ko sem to spoznala in sprejela, me noben naziv ni več užalostil, presenetil ali osrečil. Ker mu nisem dala te veljave.

Ker ne glede na to, kaj nam piše za ali pred imenom, nas ne determinira. Nam ne daje veljave, če je ne damo sebi. Nas ne opisuje, dviguje ali spušča. Daje nam le vlogo, ki jo igramo ta čas, ko smo tukaj. 

Kdo pa smo mi v sebi, kdo je naša duša, pa vemo samo mi. Tega nam nazivi in vloge ne morejo dati.

Namaste,

Barbara

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja